Nový trend v cestování, CK levněji než samostatné cestování.
A když jsme u FRA. Vypozoroval jsem, že měsíc před odletem se u letenek LH z PRG do FRA dramaticky zvyšuje tarif nezávisle na obsazenosti. Kdyby někdo uvažoval o leteckém přípoji.
...přihodim trochu nevyžádanýho moudra. Hankaa posílá D inspiraci, ale jestli dobře vidím, tak je to Korfu (nikoli Egypt) z Franfurtu (ten je daleko i pro občany Karlovarska či Ústecka).
odhaduju, že se roky před C-19/po kovidu a letos liší.
Já jsem letos Egypt CK zjišťoval jak na vánoce tak na jarňáky. Přišlo mi, že Praha nebo Německo (Dresden, Leipzig, Norimberk) vychází dost podobně (Cena/hotely). LM nabídky byly pouze pro 2 lidi, naše kombinace 2+2děti už vycházelo na nesmysl.
Co byl výrazný rozdíl ve propěch Německa byl duben/květen a Turecká riviéra. (cena, výběr termínů, lokace, ubytování)
@martuc
já jsem to dala fakt jen jako inspiraci, že se dají najít ceny úplně mimo standard. Samozřejmě, že kdybych to opravdu hledala, tak zadám odlet MUC nebo NUE a věřím, že by byla varianta i odtud ;) A téma vlákna nebylo Egypt, ale obecně - cestovky a současný trend... ;)
Btw který weby na hledání/porovnání používáte? Letiště v Německu pro mě nepřichází v úvahu a ze zahraničních jde naklikat většinou jen Praha a Vídeň. Zkouším holidaycheck a 5vorflug. Z polských r, lastminuter a travelplanet.
Potřebuji ideálně web, kde jdou naklikat letiště v ČR, BTS, VIE, KRK, KTW.
dovolena.cz (ale nevim, se kterymi cestovkami maji navazanou spolupraci, z PL jsem tam viděla asi jen Ithaku, jinak to nabízí např. z KRK a KTW německé cestovky s různými letenkami na pravidelných linkách).
Letošní sezóna bude na LM silná. Z ČR nemá smysl nic jiného, než velké CK, které máme zapojené - https://www.cestujlevne.com/zajezdy
Pravda, DER Touristik (Exim, Fischer) zatím neposílají kvalitní data a mnohdy je fajn je zkontrolovat na přímo.
než odpoví někdo sofistikovanější, tak já pro LM (německé cestovky) před měsícem využil https://www.ab-in-den-urlaub.de/find
@Ridder - jejich filtr umí i tebou preferovaná letiště (SCREEN), jestli to bude dávat dobré typy netuším (já použil na Dresden, Leipzig, Norimberk)
Sháním last pro tetu, paní staršího věku, není jazykově vybavená s je sama .. nemáte někdo tucha, jak obejít ten nesmysl s jednolůžákem , který je výrazně dražší než kdyby si koupila zájezd rovnou pro dvě osoby ??
Viz kalkulace níže, nabídku jsem našla zde na CL .. jak tohle s cestovkama funguje ? Chápu příplatek za neobsazené lůžko, ale jinak mi to hlava nebere, aspoň o ten bakšiš za letenku by to mělo být pro jednoho levnější ne ?
Tyhle LM jen kompenzují cestovkám náklady, existují cestovatelské seznamky, je toho plný internet, pokud trvá na sólo cestě, může si koupit celý pokoj jen pro sebe.
Cestovka má nasmlouvanou kapacitu v hotelu, kterou musí zaplatit. Snažit se najít výhodnou variantu u LM pro jednoho nejde. Prostě se vezmou dvě místa. Pořád ta cena není tak tragická.
Ja by som im skusila zavolat a kupit tu dvojlozkovu izbu akurat kupit iba jednu letenku, cenu druhej by mohli odratat z ceny zajazdu.
Neviem ako Cedok, ale Svedske cestovky podobne veci robili cez telefon bez problemov :)
Tohle Čedok neudělá - cestovka má koupené celé letadlo a to je také limitem kapacity zájezdu. Hotelových pokojů je vždy dostatek. To místo by jim zbylo prázdné a to pro ně znamená ztrátu.
Pokud na to přistoupí, tak za poplatek ve výši ceny té druhé letenky.
Mimochodem letenky do Řecka jsou i v sezoně z Prahy fakt levné.
Koupit zájezd i pro Pepu Kalianka, který nakonec chudák onemocní a nebude moct jet. Pokud to nebude čistokrevný charter, třeba půjde získat zpět taxy.
Super, děkuji všem za reakce.
.. jinak cenu za dvojlůžák taky vidím jako akceptovatelnou, v tom potíž nebude, spíš mě zajímalo, jestli třeba vyhledávače po zadání parametru pro jednu osobu neumí tu kalkulaci udělat jinak a v cestovce to pak jde poopravit a ponížit aspoň o nějáké letištní poplatky nebo tak něco .. určitě tam zavoláme, zatím zjišťujeme jaké jsou možnosti
@sue je to nějáká porozvodová očista, sama chce jet stopro, kromě lahve vína o jinýho parťáka teď nestojí :-)
.. ceny letenek jsou opravdu fajn, horší už teď s tím ubytkem na poslední chvíli, zájezd za 12t. pro jednu osobu s cestou a ubytováním je asi nejlevnjší varianta
Proč 12? Vezme se to snad jako 2x5 ne? Takže celkem za 10. Že druhá osoba nebude cestovat, nikoho trápit nebude.
Ano, máš pravdu, v případě tohoto zájezdu bylo by to těch 10t. za zakoupení pro dvě osoby, špatně jsem to napsala :-)
Sue Ellen Ewing napsal(a):Tohle Čedok neudělá - cestovka má koupené celé letadlo a to je také limitem kapacity zájezdu. Hotelových pokojů je vždy dostatek. To místo by jim zbylo prázdné a to pro ně znamená ztrátu.
Pokud na to přistoupí, tak za poplatek ve výši ceny té druhé letenky.
Mimochodem letenky do Řecka jsou i v sezoně z Prahy fakt levné.
:D :D Hotelových pokojů je vždy dostatek. Vy děláte v nějaké CK?
Ne, ale CK neobjednavají charter, pokud nemají dostatek volných pokojů v destinaci, aby ho naplnily.
Poprvé v životě jsem koupil ubytování u moře v CK neboď jsem se nedostal různými kontakty k přímým nabídkám ubytování za 20 litrů na týden, a CK no problem. Dva roky zpět pohoda, letos ceny našponovaný jak prase všechno začíná 1000Eur, sondoval jsem dva měsíce březen-duben a dnes se podívám a stejná bída :-). Pobřeží u Benátek (IT) v srpnu, 4 lidi/apartmán, kuchyňka, bazén.
marně přemýšlím, proč někdo chce ubytování v létě u moře s bazénem...buď teda jedu k moři, nebo k bazénu, a ten pak nemusí být u moře, ne? :-)
Třeba je to takový backup plan - je moře hnusné, odliv velký atd.? Jdu do bazénu. 😆 Krom toho i k tomu bazénu obvykle dovane mořský vzduch. Taky nefandím koupáckým zvyklostem, ale nějaká logika se v tom občas najít dá.
nucene premisteny brumak napsal(a):marně přemýšlím, proč někdo chce ubytování v létě u moře s bazénem...buď teda jedu k moři, nebo k bazénu, a ten pak nemusí být u moře, ne? :-)
Bazén je asi to úplně poslední co mě při rezervaci ubyt. zajímá, ale nechal bych určení toho, co požaduje od ubytování, na každém jednotlivém soudruhovi...
Tak treba ja nekolikrat navstivil bazen napr. ve 22:48 v noci, vsude v okoli sero, jen okolo bazenu tlumena svetla, velice prijemny relax. Do more bych v tuhle dobu asi nelezl.
Nekdo zas nechape, proc se lidi jezdi koupat a skvirit k mori v cervenci, pricemz je u nas v CR tricet ve stinu, kdyz napriklad v lednu to kosti vyhreje mnohem ucelneji.
Jak pise Divan, nekdo holky, jiny vdolky.